Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala Kom ekipleri hayvan pazarına giderek hayvan satıcılarını uyardı. Satıcılarla bir araya gelen ekipler kurban alış verişinde sahte para gibi dolandırıcılık vakalarınn olmaması için satıcılara önemli bilgiler verdi. 

 


 

Hayvan satıcılarına uyarılarda bulunan ekipler satıcılara alış veriş sırasında paranın kağıt kalitesine dikkat etmeleri noktasında birtakım önemli ip uçları verdi. Ekipler,"Parayı elinize aldığınızda A4 kağıdına benzer bir durum hissettiğiniz zaman, paraları birbirinden özellikle ayırın ve tek tek bakmaya çalışın. Çünkü gerçek para pamuklu bir kağıttır. Yazı yazılan kağıtlardan farklıdır. Paraların üzerinde hologram var. Hologramlar darphaneye gelmeden önce paraların üzerine basılıyor"dedi. 



Hayvan satıcılarının paraların kimden geldiği belli olmadığı zaman ne yapmalıyız? Şeklindeki sorusuna ekipler,"Parayı alır almaz cebinize koymayın. Elinizdeyken kontrol edin.Sahte parayla gerçeğini ayrıan en büyük özellik kağıdın kalitesidir. Oldu ki elinize geçti. Emniyeti arayın, satış yaptığınız şahısları tanıyosanız sorgularız"diyerek cevap verdi.



Hayvan satıcıları öneride bulunarak emniyet tarafından görevlendirilecek polislerin pazarda görev yapmaları halinde, bu gibi dolandırıcılık olaylarının önüne geçebilebileciğini dile getirerek istekte bu konuda bir çalışma istediler.

Haber: Y. Sever