Akşam saatlerinde Şerefiye Mahallesi Şehit Ruhsar Caddesinde bir otomobil devriye görevi yapan trafik polisinin dur ihtarına uymadı. Aracı durdurmak isteyen Polis ekiplerine araçta bulunanlardan birinin silah çekerek tehdit etmesi emniyet ekipleri harekete geçti.

Çok sayıda polisin takibe aldığı araç Eski sanayi bölgesinden olimpiyat kavşağı, ardından çoban dalcık ve  kervan istikametie doğru ilerledi.

 

 

D-100 karayolu kervan mevkiinde yolu kapatan trafik ekipleri aracı durdurmayı başardı. Otomobilde bulunan iki kişiyi polis  araçtan inmesi ve silahı teslim etmesi için uzun süre ikna etmeye çalıştı. Araç  sürücü bir ara aracın camından silahını çıkararak “ya sizi vururum yada kendimi” diye bağırmaya başladı. Çok sayıda polisin etrafını çevirdiği araç, sürücüsü ikna edilmeye çalışırken emniyet amirlerinden biri araç lastiklerinin havasını indirdi.

 

 

 

Araca dikkatli bir şekilde yaklaşan polisler herhangi bir olumsuzluğa karşı çelik yelek giydi. 15 dakikalık ikna çabası sonucu araçta bulunan iki kişi göz altına alınırken silaha da el konuldu. olayla ilgili iki kişi ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Şahısları ikna eden polis kapanan D-100 karayolunu tekrar normal akışına döndürdü. olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Haber;İ.KELEŞ