Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nün kasksız motorsiklet kullanan sürücülere yönelik yaptığı uygulamalar devam ediyor. Ekipler trafik yoğunluğunun arttığı saatlerde şehrin değişik bölgelerinde yaptıkları uygulamalarda çok sayıda motorsiklete el koydular.

Trafik canavarının adeta kol gezdiği yollarda bir çok motorsiklet sürücüsünün halen kasksız bir şekilde motorsiklet kullanması ölüme adeta davetiye çıkartıyor.

Emniyet ekiplerinin kask takmayan ve kurallara uymayan sürücülere yönelik yaptığı kontrollerde çok sayıda motorsiklete el koyulurken bazı motorsikletlerin trafikten men edilmesi için de işlem başlattı. Öztürkler Kavşağı'nda yapılan uygulamada emniyet ekipleri kask takmayan, ehliyeti olmayan ve plakası bulunmayan motorların sürücülerine cezai işlem uygularken.Durdurulan motorsitlet sürücülerinden ikisinin Düzce'de motosiklet üreticisi olması ve kasksız, plakasız, ehliyetsiz yollarda gezmekleri trafik kurallarını ne kadar dikkate aldıkları konusunda kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Trafik yoğunluğunun arttığı akşam saatlerinde yollarda kol gezen motorsikletlerin emniyet ekiplerinden kaçmaya çalışması da dikkat çekerken emniyet ekiplenin ise bu konuda hassas olacaklarını ve bu gibi sürücülere göz açtırmayacaklarını bildirdiler.