Yeni eğitim öğretim yılı öncesi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerin ve gençlerin son zamanlarda en büyük problemi haline gelen bonzai ve esrar gibi uyuşturucu maddelerden korunmasına yönelik çalışma yapacaklarını açıklamıştı. Bakan Avcı uyuşturucuyla mücadele için özellikle narkotimlerin oluşturulacağını diğer ekiplerinde bu konuda gerekli desteği sağlayacağını belirtmişti. Avcı konuyla ilgili olarak, okul çevrelerinde yuvalanmış olan, yuvalanmak isteyen belli yerlerde mekan tutan kötü niyetli kişilere karşı çok acımasız bir mücadele kampanyası başlatıyoruz. Bununla ilgili olarak da ayrıca çevre esnafı ve vatandaşlarımızın da desteğini sağlayacak bağlantılar kuruluyor. Ben buradan okul çevrelerinde çalışan esnafımıza, bu konularda emniyetimize polisimize, okul yönetimlerimize yardımcı olmalarını rica ediyorum"diyerek bu konuda yapılacak mücadeleyi açıkça ifade etmişti.

 

Bu kapsamda bugün akşam saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) ve Çocuk şubeye bağlı ekipler Endüstri Meslek Lisesi önünde öğrencilere ve civarında bulunan esnafa yönelik denetimler gerçekleştirdi.



Özellikle öğrencilerin yemek yediği ve dinlenmek amacıyla yoğun olarak kullandığı mekanları kontrol eden ekipler, öğrencilerin zararlı maddelerden uzak tutulması için yoğun çaba sarfediyor.


KOM ve Çocuk şube ekiplerinin uyuşturucu maddeye yönelik denetimleri sık sık tekrarlanarak devam edecek.

Haber; Y.SEVER