Kurban Bayramı süresince toplumda vatandaşların asayiş yönünden özellikle çarşı, pazar ve büyük alış veriş merkezlerinde, halkın yoğun olduğu bölgelerde herhangi bir olumsuz durumla karşı karşıya kalmamaları için emniyet güçleri çalışmalarını sürdürüyor.

Düzce Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada hırsızlık, dolandırıcılık,büyük ve küçük baş hayvan kaçakçılığı ile sahte para olaylarına karşı tehlikeli durumları önlemeye yönelik planlanmış programların uygulanacağı ifade edildi.

Maytap, Mantap, çatapat ve izinsiz havai fişek satışına halkın huzur ve sükunu bozacak ve tehlike arz edecek şekilde kullanılmasına müsaade edilmeyeceği, silah atılması sureti ile telafisi mümkün olmayacak üzücü hadiseleri ve meydana gelebilecek tehlikeli durumlara karşı hazırlıklı olunacağı duyuruldu.

Emniyet çalışanları bayramdaki trafiğin sağlıklı bir şekilde sağlanması ve kazaların önüne geçilmesi için il merkezi giriş ve çıkışlarını, otoyol ile çevre yolu bağlantılarındaki denetimlerini sıklaştırılacağını açıkladı. Trafikte yapılacak kontrollerde kazalara sebep olan faktörlerin inceleneceği, kural dışına çıkılmasına engel olunacağı aktarıldı.

Emniyet yolculuk yapacak vatandaşlardan yola çıkmadan araç bakımlarını yaptırmalarını, uykusuz, yorgun ve alkollü olarak trafiğe çıkmamalarını istedi.

 

Haber: S. Kaşkır