Ankara Kızılay’da yaşanan hain terör saldırısında 37 vatandaşımız hayatını kaybetmiş,125 vatandaşımız ise yaralanmıştı. Yaşanan terör saldırısının ardından 81 ilde tedbirler had safhaya çıkarıldı.

Ankara’da meydana gelen terör eylemlerinin ardından yurt çapında güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkartan İçişleri Bakanlığı, eylem yapılması muhtemel noktalarda da güvenlik incelemesi başlatırken Düzce polisi de denetimlerini daha da sıklaştırdı.



Düzce’nin giriş ve çıkışlarda tüm araçlar bir yandan mobese kameraları ile denetlenirken, diğer yandan da şehrin değişik yerlerine konuşlanan güvenlik güçleri tarafından bizzat durdurularak inceleniyor. Vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan denetimlerde ekipler, şüpheli gördükleri kişi ve durumları anında müdahale ediyor.


Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı terör, asayiş ve trafik şube müdürlüğü ekipleri D-655 Karayolu Çamköy mevkiinde uygulama yaptı. Ekipler yüksek güvenlik eşliğinde uygulama yaparken, belirli noktalara uzun namlulu silah taşıyan emniyet mensupları da gözcülük etti.

Emniyet ekipleri şüphelendikleri araçları tek tek durdurarak araç evraklarını ve kimlikleri inceledi. Şüpheli araçlar ise terör ekipleri tarafından didik didik aradı. Yapılan uygulamalarda toplamda 3 bin 700 lira para cezası yazılırken, bir kişinin uyuşturucu madde bulundurmak suçundan arandığı tespit edildi. Aranması olan şahıs emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyet götürüldü. Yetkililer uygulamaların sık aralıklarla devam edeceği belirtti.

Haber:İ.KELEŞ