Düzce İl Emniyet Müdürlüğü "huzur ve güvenin timsali olma" özelliğini son günlerde gösterdiği başarı grafiğiyle bir kat daha artırmayı başardı.
 
            VİZYONA UYGUN...
"Düzen, barış, huzur ve güvenliği bozmak isteyenleri caydıran, bozanları gerekli tüm delillerle hızlı yakalayan, kamu güvenlik politikalarının oluşturulmasına katkı sağlayan, mutlu personeli ve insan merkezli kalite hizmetleriyle güven veren örnek bir teşkilat olmaktır" vizyonuna sahip Düzce Emniyet Müdürlüğü, vizyonuna uygun bir tavır ve düşünce ışığında başarılarına başarı katıyor..
 
            TAKSİCİ  KATİL ZANLISI KAÇAMADI  
77 yaşındaki Taksici Nurettin Yılmaz'ı Gölyaka Saçmalıpınar Köyü'nde on yerinden bıçakladıktan sonra taksicinin cebinden 735 TL'sını da aldıktan sonra aracı da gasp ederek olay yerinden uzaklaşan daha sonra Düzce merkezde aradan 24 saat geçmeden yakalamayı başaran Emniyet güçleri katil zanlısı Bayram Ç.'yi Fevziçakmak Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alma başarısını gösterdi.

Bu olayda emniyetle jandarma arasındaki koordinasyonun da başarıda etkili olduğu görülüyor..
 
            GASPÇI ANINDA YAKALANDI   
Düzce merkez Aziziye Mahallesi'nde işten eve dönerken bir genç kızın cep telefonunu gasp eden şahıs, yine emniyet ekiplerince kısa sürede yakalandı.Akşam saat 22.30 sıralarında meydan gelen olayda Havva K. adlı genç kız işten eve giderken motosikletli bir kişinin saldırısına uğradı. Motosikleti ile genç kıza yaklaşan şahıs, genç kızın cep telefonunu almak istedi. Genç kız direnince motosikletten düşen şahıs, cep telefonunu alarak yaya olarak kaçtı. Havva K.,  bu arada polisten yardım istedi. Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği, genç kızın verdiği eşkâlden ve motosikletin plakasından yola çıkarak gasp olayını H.K’nın gerçekleştirdiğini tespit etme başarısı elde etti.Başka suçlardan da sabıkası olan H.K, aynı akşam yakalanarak gözaltına alındı. Gaspçı, emniyetteki işlemlerinin ardından öğlen saatlerinde adliyeye çıkarıldı. H.K, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

            KAÇAKÇILARA DA GÖZ AÇTIRILMIYOR
Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kentin ortasında olan Düzce'de meydana gelen her türlü olay tüm ülkeyi de etkileyecek özellikte oluşu dikkatleri de Düzce'ye yöneltiyor.
Emniyet zaman zaman yaptığı operasyonlarla "Kaçak Sigara Tacirlerine "  ve zehir saçan ve ilimizin il dışında kötü bir imajla anılmasına yol açan "Zehir Tacirlerine" de göz açtırmıyor.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin vizyona uygun evsafta gösterdikleri başarı hem güvenlik güçlerine olan güveni artırıyor hem de vatandaşın devletine olan güveni bir anlamda perçinliyor.
 
            EMNİYET  ve JANDARMA TAKDİRLİK
Düzce'de meydana gelen olumsuzlukları Jandarma ve Emniyetin zaman zaman ortaklaşa hareket ederek gerçekleştirmesi iki kurum zarasındaki uyum ve dayanışmanın da bir semeresi olarak halktan tam bir destek ve güven gelmesine de yol açıyor. Asayişin bu düzeyde başarı getirmesi vatandaşın hem asayiş ekiplerine olan güvenini artırdığı gibi devlete olan bağlılığın ve güvenin de artmasına yol açıyor.

Haber:E.TAYHAN