Fırsatçılık yaparak insanları dolandırmaya çalışan şahıslar, yaptıkları çalışmalara kısa bir ara verdikten sonra yine işbaşı yapmaya başladı. Dolandırıcılar ne zaman biliyor, ne de mekan. Son günlerde Düzce'de de bazı vatandaşları arayan dolandırıcılar, Ankara Mamak Emniyet Müdürlüğü'nden aradıklarını söyleyerek, “ Yaptığınız bazı görüşmelerden dolayı hakkınızda soruşturma açılacak.” iddiasında bulunarak vatandaşları dolandırmaya çalışıyor.

531 653 96 85 nolu telefondan arayan dolandırıcılar, vatandaşları değişik yollarla kandırmaya çalışıyor. Dolandırıcıların geliştirdiği yeni bir yöntem ise “ size ikramiye çıktı” şeklinde. Dolandırıcılar GSM firmaları adına mesaj gönderip, “Para kazandınız bizi arayın” diyor. Her gün yeni bir yöntem bulan kontür dolandırıcıları, vatandaşı kandırmak için şimdide yeni bir yöntem geliştirdi

Kontör dolandırıcıları akla hayale gelmeyecek yöntemler kullanarak vatandaşın cebinden parasını çalmaya devam ediyor. Yeni yöntemde cep telefonuna gelen ‘çekiliş yaptık size çıktı’ tarzındaki mesajda verilen 0531 771 52 09 ve numaralı telefonu geri aradığınızda dolandırıcıların ağına düşmüş oluyorsunuz.