Her bayram olduğu gibi bu bayramda il emniyet müdürlüğü tarafından ilave tedbirler alındı. Konu ile ilgili açıklamalara bulunan Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, hem asayiş hemde trafik yönünden ilave tedbirlerin alındığını ancak alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşlardan da dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Kahraman, " Herşey polisiye tedbirlerle tamamlanmıyor vatandaşlarında dikkatli olmaları gerekiyor. En ufak sorunda dahi 155 polis hattından bize bildirsinler. Arefe günleri yaşanan yoğunlukta vatandaşlar alışveriş heyecanına kapılıp çanta ve cep telefonlarını sağda solda unutabiliyorlar. Bunu fırsat bilen kişi yada kişilerde olabiliyor. O yüzden vatandaşlar öncelikle kendileri tedbirlerini almaları gerekiyor." dedi.

Bayram nedeni ile trafiktede yaşanan yoğunluktan bahsederek vatandaşlara bazı uyarılarda bulunan İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman ilimizde bulunan TEM otoyolu, D-100 ve D-655 karayollarında sürücülerin bayram yoğunluğunda Emniyet olarak bir dizi ilave önlemler aldık ancak vatandaşlarında çok dikkat etmeleri gerekiyor" dedi.

"Biz vatandaşların hizmetindeyiz" diyen Kahraman, vatandaşlar trafikte işaret ve işaretçilerine dikkat etsinler." diyerek bütün herkezin kurban bayramını kutluyorum dedi.