Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşlara uyarılarda bulunuldub Yapılan uyarılarda vatandaşlar yankesiciliğin çeşitlerinden olan kapkaççılığa, kaldırımcılara, muslukçulara, tırnakçılara karşı uyarılarak özellikle kalabalık yerlerde dikkatli olmalarını istendi. Emniyetin yaptığı uyarılar arasında şunlar bulunuyor.

Kalabalık yerlerde ceplerinizi sık sık kontrol ediniz. Otobüs ve minibüslere binerken cüzdanınızı muhafaza altına alıp, elinizi sık sık cüzdanınıza götürmeyi alışkanlık haline getiriniz.

Özellikle Pazar ve kalabalık alış veriş yerlerinde çantanızı sırtınıza asmamalı, sürekli gözünüzle kontrol edebileceğiniz şekilde vücudunuzun ön tarafında taşımalısınız.

Üzerinizde büyük miktarda parayla mümkün oldukça dolaşmamaya çalışınız.

Yolda yürürken, kavga ederek size yaklaşan, yardım isteyen şahıslardan uzak durunuz. Eğer şahıslar ısrarla üzerinize geliyorsa cüzdanınızı muhafaza ederek dikkatinizi dağıtmalarına izin vermeyin.

Yolda veya caddede yürürken caddeye yakın olan taraftan mümkün oldukça uzak durulmalı, trafik akışının ters istikametinde çanta taşınmalıdır.

Hava karadıktan sonra eve giderken ıssız ara sokaklar yerine, ışıklı ana caddeler tercih edilmeli.

Açık Kaldırım : Pazardaki seyyar satıcı tezgahından veya piknik yerlerinde eşyaların alınması gibi.

Kapalı Kaldırım : Mağazadan, Kuyumcudan, Otodan eşyaların alınması.

Camide abdest alırken veya içerde namaz kılarken,askıya astığınız ceket vb. giysilerinizin cebinde paranızı ve cüzdanınızı bırakmayınız.

Camide abdest alırken yardımcı olmak isteyen tanımadığınız kişilerin yardımını kabul etmeyiniz.

Genellikle turist rolü yapan ve yabancı uyruklu olan kişilerin, para bozdurmak bahanesiyle kasanızdan veya tezgah üzerine çıkarttığınız altın ve paraların içinden, saymakla da bakmak suretiyle hırsızlık yapmalarına izin vermeyiniz.

Bu şahıslar ayrıca kiraladıkları lüks otomobillerle Aile görüntüsü vererek, yanlarında eş ve çocukları olduğu halde Türkiye’ye yeni geldiklerini, Türk parasını ve yabancı paraları Tanımadıkları, size güvendiklerini belirterek ellerindeki dövizi Türk parasına çevirmek istediklerini söyleyerek üzerinizdeki toplam paranızı saymak bahanesi ile almak isterler bu kişilerden uzak durunuz ve paranızı hiçbir suretle vermeyiniz.