Düzce Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada oluşan bilgi kirliliği ve toplumda oluşturulan panik havasına yaptığı açıklamayla müdahale etti. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Sanal Devriye personeli tarafından Sosyal Medyanın aralıksız takip edildiğinin belirtildiği yazılı açıklamada;

“Ülkemizin genelinde olduğu gibi son günlerde ilimizde de toplumun huzurunu bozmak, halkımızı tedirgin etmek ve kaos ortamı yaratmak için bazı sosyal medya üzerinden yapılan  “Düzce’de canlı bomba yakalandı”, “Düzce’de bomba yüklü araç” gibi paylaşımlar asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır. Sosyal medyada çıkan ve vatandaşlarımızda korku, panik oluşturmak amacını güden bu tarz asılsız söylentilere, gerçeği yansıtmayan paylaşımlara halkımız itibar etmemeli, sonucu düşünülmeden yapılan bu tür asılsız paylaşım ve yorumların suç teşkil edebileceği unutulmamalıdır. Sanal ortamda işlenen suçların önlenmesi, suç oluşmuşsa suçluların tespit edilebilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüz, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Sanal Devriye personeli tarafından Sosyal Medya aralıksız takip edilmekte, konusu suç teşkil eden paylaşımların tespit edilmesi halinde gerekli adli işlemler görevlilerimiz tarafından başlatılmaktadır.

Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesabı üzerinden konusu suç teşkil edebilecek asılsız ve mesnetsiz paylaşımlarda bulunmamaları, Yetkili Makamlar tarafından yapılmayan açıklamalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Güvenlik kuvvetlerimizce halkımızın huzuru ve güveni için çalışmalarımız 24 saat kesintisiz sürdürülmektedir.” Denildi.

Haber:Y.SEVER