Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi’nde oturan hafif zihinsel engelli Y.B., iddiaya göre geçen yıl haziran ayında rahatsızlığı nedeniyle gittiği Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, tanıştığı Hüseyin T.‘nin tecavüzüne uğradı ve ardından da Hüseyin T’nin arkadaşı Hasan A., ile para karşılığı erkeklere pazarlandı.
Hüseyin T. ile 43 yaşındaki Hasan A., yaz aylarında fındık toplama bahanesiyle annesi S.B. ile birlikte götürdükleri Akçkoca ve Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Y.B.’ye iddiaya göre para karşılığı fuhuş yaptırdı.

HAMİLE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI



Rahatsızlanarak geçen şubat ayında Çaycuma Devlet Hastanesi’ne başvuran Y.B.’nin 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkınca olaya savcılık el koydu. Y.B.’nin savcılıkta verdiği ifade doğrultusunda başlatılan soruşturmada 45 yaşındaki Hüseyin T., 43 yaşındaki Hasan A., 56 yaşındaki Alaattin A., 57 yaşındaki İsmail K., 58 yaşındaki Ferhat K. ve 61 yaşındaki Mustafa G. ile kızın annesi 40 yaşındaki S.B. ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarıyla tutuklandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine koruma altına alınan Y.B.'nin 19 haftalık hamileliği hakim izniyle tıbbi müdahale ile sonlandırıldı.

Haber: S. KAŞKIR