Düzce’de spastik özürlü çocuklara eğitim veren Özel Eğitim Kurumları Düzce Mali Polis Ekipleri tarafından düzenlenen operasyon dikkatleri bu kurumların üzerine çekti.  İlimizde bine yakın eğitilebilir spastik bulunduğu öğrenilirken, toplam Pazar payının beş trilyonu bulduğu tahmin ediliyor.

Operasyonun vatandaşların şikayet mektupları nedeniyle düzenlendiği bilgisine ulaşılırken, Şikayetlerin bazı kurumların eğitim vermedikleri çocukları kayıtlarında göstererek devletten katkı payı aldıkları iddiasını içerdiği öğrenildi.

Sızan bilgilere göre bazı okulların öğrencilerin kayıtları ile ilgili olarak geleceğe matuf imza aldıkları, kayıtların da bu nedenle incelendiği ifade ediliyor.

İddialara göre, bazı eğitim kurumları çocuklarını kamuoyundan uzak tutmak isteyen aileleri tespit ederek kaydediyor. Daha sonra bu çocukları okulda imiş gibi devletten katkı payı alıyor.

Konu üzerinde soruşturma sürerken, Türkiye’de eğitilebilir Spastik Engelli çocukların sayısının 500 bine yaklaştığı, bu nedenle ülke genelinde oldukça büyük bir  Pazar oluşturduğu da dile getiriliyor.

Spastik eğitim okullarında haftada iki gün, günde iki saat üzerinden eğitim verildiği, bunun karşılığında devletin bu kurumlara aylık 400 YTL’nin üzerinde katkı payı ödediği bildiriliyor.