3 yıl önce eşekten düşerek öldüğü iddia edilen Yığılcalı Fatma Toprak'ın pompalı tüfekle kocası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.
2 raporda da belirlenemedi
29 Eylül 2010 tarihinde Yığılca’nın Bekirler Köyünde tarlada ölü bulunan 2 çocuk annesi 25 yaşındaki Fatma Toprak cinayeti aydınlandı. Jandarma tarafından hazırlanan ilk raporda Toprak'ın 1 metre yükseklikten düşerek öldüğü yönünde belirtilmişti. O dönem alınan ifadelerde de eşi ve eşinin ailesi Toprak'ın tarlada çalıştığı sırada eşekten düşerek öldüğünü iddia etmişti. Jandarma ekiplerinin hazırladığı ikinci raporda ise Toprağın başına aldığı sert bir cisimle öldüğünü belirlendi.

Mezarı açıldı
ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkan Fatma Toprak’ın yakınları, olayın yeniden soruşturulmasını isteyerek mezarının açılmasını istemişti. Fatma Toprak'ın anne ve babası, geçtiğimiz ekim ayında kızlarının ölümünün şüpheli olduğunu belirterek, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş ve ailesinin talebi üzerine mezar 2 yıl sonra açılmıştı. Savcılığın gerekli izni alarak açılan mezardan alınan kemikler, incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.
Kafatasında mermi izi çıktı
Hazırlanan ikinci rapor sonrası dosyayı devralan Düzce Asayiş büro ekipleri, olayı genişleterek sorgulamalarını arttırdı. Yaklaşık 30 kişinin ifadesine başvuran Cinayet Masası ekipleri, Fatma Toprak’ın adli tıpa gönderilen kemiklerinin incelenmesinden sonra kafatasında fark edilen mermi izinden olayın bir eşek kazası olmayıp, pompalı cinayet olduğu bulgusuna erişti.
Koca, dede ve nine itiraf etti
Kısa süre öncesinde polisin teknik takibinde olan Fatma Toprak'ın eşi İstanbul Üsküdar'da Dini bir vakıfta çalıştığı işyerinden alınarak Düzce'ye getirildi. Mehmet Toprak , Dedesi Mehmet Toprak ve ninesi Ayşe toprak 3. sorgularında cinayeti itiraf etti.
Fatma Toprak'ın eşi Mehmet toprak kasten adam öldürmek suçundan, dedesi ve ninesi de yardım ve yataklıktan Yığılca Adliyesi'ne sevk edildi.
Mehmet Toprak'ın ifadesinde eşinin çocukluk aşkı olduğu iddia edilen Hakkı Pırnar'la 3 yıldır ilişkisi olduğunu, cinayetin yaşandığı günde yine eşini Pırnar'la telefonda konuşurken yakalayarak tartıştıkları öğrenildi. 



Haber: S. KAŞKIR