Ani vefatı ile sevenlerini büyük üzüntüye boğan Servet Bucurgat'ın Türkiye ve Dünyada bulunan çok sayıda dost ve arkadaşı cenaze sonrası da yoğun hava muhalefetine rağmen Düzce'ye gelerek ailesi ve çocuklarına taziyede bulunuyor. Bucurgat'ın 40 yıllık arkadaşı eski Milli Savunma Bakanı Antalya Milletvekili Vecdi Gönül bunlardan biri..Gönül'e cenaze sonrası geldiği Düzce'de marka olmuş Servet Bucurgat'ı sorduk:


“Servet Bucurgat, tanıdığım en güvenilir, en mükemmel dosttu. Onu ifade edecek en güzel kelime dost. Mevlana’dan gelen dostluk anlayışının en güzel temsilcisiydi. Ben kendisini 40 yıl önceden tanıdım. Bugüne kadar Servet Bey hakkında benim hissiyatıma uymayan tek bir kişi görmedim. ben nasıl onu dost biliyorsam çevremdeki insanlarda onu mükemmel bir dost olarak biliyorlardı. Fakirin yardımcısı muhtaç olanın yanında yer alan ve bunu hiç belli etmeden anlayışla en güzel şekilde yapandı. Tabi bu onun ailesinin kendisine kazandırdığı bir husus. Doğrusu ölüm yakışmadı ona. İnanıyorum ki bu sevgi ile yine aramızda olacak.” diyen Vecdi Gönül “Düzce denince akla gelen bir isimdi O” diyerek Servet Bucurgat'ın boşluğunun doldurulamayacağını dile getirdi:



Eski Düzce Valisi Cengiz Bulut'da Servet Bucurgat'ı şöyle anlattı: Bulut, “İyi bir Düzceli ve iyi bir aile babasıydı. Servet beyi anlatabilmek için insanların bu zor kış koşullarında evinden çıkmaya çekindiği bu zamanda eğer dostlar onun cenazesi için koşarak geliyorsa o kişi o ilgiye layık olabilelecek iyi kişi olmalı. Kısa dönemde çok yakın dostluk kutmuştuk ve devam ediyordu. Çok iyi bir insan vatandaş çok iyi bir Düzceli ve aile babasıydı. Dört dörtlük bir insandı.” dedi.

HABER; E. TAYHAN