Düzce Adliyesi ile İmamhatip lisesi arasında bulunan eski Bayındırlık binasının camlarında bulunan demir korumalıkları söküp at arabalarına yükleleyip götürmek isteyen kişiler durumu fark eden duyarlı vatandaşların 155 Polis hattına bildirmeleri sonucu baba ve oğul olduğu öğrenilen At arabalı iki kişi Asar Deresi kenarından Soğancı istikametine giderken polis tarafından yakalandı.
Polisler tarafından yakalanan K. D. ve oğlu T. D. "Orası kullanılmıyordu. Biz hırsızlık yapmadık. Kullanılmadığı için aldık." şeklinde konuşurken emniyet ekipleri T. D'nin yanında kimlik olmadığı için polis otosuna bindirerek olay yerine getirdi.
Emniyet güçleri baba ve oğulu olay yerine eski bayındırlık binasına getirdiler ve burada ilk bilgileri aldıktan sonra polis merkezine götürdüler. Çok basit gibi görünsede ortada bir hırsızlık olayı var ve bu olay vatandaşın duyarlılığı sayesinde 155 polis imdat hattında yapılan ihbar üzerine kısa sürede çözüldü.
Bu gün burası yarın başka bir yer. Belkide sizin eviniz işyerinizde benzer durumlar yaşanaması için öncelikle her nerede olursa olsun durumundan şüphelendiğiniz kişileri ve araçları 155 ücretsiz polis hattına bildirimeniz sayesinde bu tür olayların artamasının önlenmiş, suçlularında kısa sürede yakalanmasını sağlamış ve doğal olarakta vatandaşlık girevinizi yerine getirmiş olursunuz.