Sakarya’nın Hendek ilçesinden iki gün önce gece çalınan iki otomobil Düzce’de terk edilmiş olarak bulundu. Araçların iki kardeşe ait olması dikkat çekti.

 

Sabah Saatlerinde, Bölge Trafik İstasyon amirliğine bağlı Trafik ekipleri rutin devriye görevini yaparken,  D 655 karayolunda Hiciz rampası mevkisinde rutin yol kontrolü esnasında fındık bahçesi içine doğru giden yol üzerinde terk edilmiş halde 54 KF 439 plakalı bir oto ile karşılaştı.  

 

Bulunan  aracın yapılan plaka sorgusunda Mehmet Selman’a ait olduğu, aracın Sakarya’nın Hendek ilçesinden çalındığı bilgisine ulaşıldı. Trafik ekiplerinin çevrede yapmış olduğu araştırma neticesinde aynı yolda 500 metre kadar ileride ormanlık alan içinde terk edilmiş 34 NAV 01 plakalı kartal marka başka bir araca rastlandı.  Bu aracında yapılan plaka sorgusunda Ahmet Selman’a ait olduğu, diğer oto ile aynı gece Sakarya’nın Hendek ilçesinden çalındığı öğrenildi.

 

Trafik ekipleri bölgenin Jandarma sorumluluk alanında olması nedeniyle çalınarak terk edilmiş olarak bulunan otoları Jandarma’ya teslim etti. Araçların Sakarya’nın Hendek ilçesinde oturan iki kardeşe ait olduğu öğrenildi. Ahmet Selman’a ait olan 34 NAV 01 plakalı otonun içinde koltuklarının söküldüğü ve bu şekilde terk edildiği öğrenildi.

 

Oto hırsızlığı ile ilgili Jandarma tarafından soruşturma başlatıldı.