Mimar Sinan Mahallesi Oymapınar Caddesi'nde 4 katlı Dilek Apartmanı'nın 2'nci katında ailesiyle oturan Dilek Anbar’ı, dün akşam evlatlık edinen annesi ve babası evin koridorunda yerde hareketsiz yatarken gördü.


Fatma ve Hidayet Anbar çifti, hemen 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Eve gelerek müdahale eden sağlık ekipleri, Dilek Anbar'ın yaşamını yitirdiğini tespit etti. Polis ve cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Dilek Anbar'ın cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Vücudunda yara izi bulunmayan Dilek Anbar'ın ölüm nedeni, otopsi sonrasında belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, anne ve babanın ifadesine başvurdu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda emekli olan Hidayet Anbar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda emekli olan Fatma Anbar'ın Dilek Anbar'ı bebekken evlat edindiği öğrenildi. Dilek Anbar'ın Düzce Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ikinci sınıfında okuduğu yazın ise Manavgat'taki evlerinde kaldıkları belirtildi.

 

17 yaşındaki lise öğrencisinin ölümü üzerine soruşturma başlatan polis, Dilek Anbar’ı 83 yaşındaki anneanne Nazmiye Y'nin eşarbıyla boğarak öldürdüğünü tespit etti.


Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alınan anneanne Nazmiye Y. ifadesinde Dilek Anbar’ın bıçakla kendisine saldırdığını iddia etti. Kendisini korumak amacıyla genç kızı iterek yere düşürdüğünü belirten Nazmiye Y., "Eşarbımı boynuna dolayarak sıktım. Bıraktığımda nefes almıyordu" dedi. Olay sırasında evde yalnız olduğunu anlatan Nazmiye Y., "Olayın ardından kızım Fatma’yı arayarak eve çağırdım. Fatma durumu gördükten sonra kocasını eve çağırdı. Hidayet olayı polise haber verdi" dedi.

 

Haber;S.Kaşkır