Olay 19:00 sıralarında Gölyaka merkezde bulunan bir İplik fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre alacak verecek mevzusundan çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.  

 
İddiaya göre Hasan K. İle Ümit C. arasında otomobil alım satımı yüzünden çıktığı öğrenilen konuşma tartışmayla kavgaya dönüştü.

Ümit C. ile buluşan Hasan K.'nın İstanbul'dan hareket ederek Gölyaka ilçesindeki İplik fabrikasına geldikleri ve burada Hüseyin S. ile buluşarak faaliyette olmayan fabrikanın bürosuna geçen şahıslar bir müddet sonra tartışmaya başladı. Şahıslardan Hasan K. ile Hüseyin S. İddiaya göre tartıştıkları Ümit C.'ye 500 bin TL'lik senet imzalatmak istedikleri ancak senedi imzalamak istemeyen Ümit C. ye silah çekerek Hasan C. ile Hüseyin S. bir müddet Ümit C.'yi fabrika içerisinde darp ettiler.

İddiaya göre, Ümit C. Kendisini darp eden şahıslardan Hasan K.'nın elindeki silahı bir anlık dalgınlık sonrası alarak Hüseyin S.'ye kurşun yağdırdı. Ardından aynı silahla Hasan K.'yı başından yaralayan Ümit C. Suç aleti silahla birlikte Gölyaka İlçe Emniyet Amirliğini arayarak teslim oldu. Olay yerine sevk edilen 112 acil servis ekipleri Hüseyin S.'nin hayatını kaybettiğini belirlerken başından vurularak ağır yaralanan Hasan K. 112 acil servis ekipleri tarafından Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Fabrikanın Çevresi polis ekipleri tarafından emniyet şeridi ile çevrildi. İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri fabrikada delil çalışması yaptı. Nöbetçi savcının incelemesinin ardından olay yerinde hayatını kaybeden Hüseyin S.'nin cansız bedeni Düzce Devlet Hastanesi morguna, ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp'a kaldırıldı.Cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor.