Sahte Jandarma uzman çavuş kimliğini kullanarak bağış toplayan dolandırıcılar fena yakalandı. Her gün yeni bir yöntem geliştiren dolandırıcıların son örneği de Düzce’de yaşandı.


Organize çalışan dolandırıcılar önce işyerlerini telefonla arayarak kendilerini jandarma olarak tanıtıp bir dernek adını kullanarak bağış talebinde bulunuyordu. Yardım talebini kabul eden işyerlerine başka bir şahıs yönlendiren dolandırıcılar gösterdikleri sahte kimliklerle bağışları topluyordu. Bu yöntemle vatandaşları kandıran dolandırıcıların foyası ise şöyle ortaya çıktı:


İl jandarma komutanlığına bağlı bir astsubay afiş bastırmak için Saatçigil Caddesi üzerindeki matbaaya geldi. Astsubay, siparişleri verip ayrıldıktan bir süre sonra matbaaya, Jandarmadan geldiğini söyleyen bir bayan girdi. Daha önce M.D isimli bir şahıs tarafından yönlendirilen bayan dolandırıcı Sahte Jandarma uzman çavuş kimliğini gösterip bir dernek adına “yardım etmek ister misiniz” diyerek para talebinde bulundu.


Düzce Jandarma komutanlığının sürekli alışveriş yaptığı matbaanın sahibi ise durumundan şüphelenerek kısa süre önce sipariş aldığı jandarma astsubayı arayarak işyerine çağırması dolandırıcıların foyasını ortaya çıkardı. Astsubayın gelmesiyle dolandırıcıların ipliği de pazara çıktı. N.G isimli bayan olay yerine çağrılan polis ekipleri tarafından karakola götürdü. Karakolda ifadesi alınan N.G adliyeye sevk edilirken, olayı organize eden M.D isimli şahsı arama çalışmaları devam ediyor.

 

 

Haber;S.Kaşkır