Bolu Dağı'ndan inen ve kasasında 22 ton yük bulunan TIR’ın frenleri boşaldı. Faciaya ramak kala direksiyonu kıran TIR sürücüsü yol kenarında bulunan Lebib Aygün’e ait eve girdi.

21030

Edinilen bilgilere göre Ankara’dan İzmit’e gitmekte olan Doğan Varlı idaresindeki 41 AF 829 plakalı TIR, D-100 Karayolu Darıyeri Hasanbeyi Köyü Taşaltı Mahallesi mevkiinde frenlerinin boşalması üzerinde yol kenarında bulunan ve içerisinde iki kişi olduğu öğrenilen eve girdi. TIR’ın kasasındaki yükün ne olduğu sır gibi saklanırken sürücü TIR’ın içerisinde feci şekilde sıkıştı. Olay yerine gelen Kaza Kırım ekipleri tarafından uzun uğraşlar sonucu çıkartılabilen sürücü Doğan Varlı 112 acil servis ekipleri tarafından Hastaneye kaldırıldı.

21031

Yaralı sürücü araç içerisinden çıkartılırken büyük zorluklar yaşandı. Aracın girdiği evin çatısının çökme tehlikesine karşın polis ekipleri ve jandarma olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Çekici ile girdiği yerden güçlükle çıkarılan TIR'ın sürücüsün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza yapan TIR sürücüsünün iş arkadaşları da olay yerine geldi. Gazetecilerin “TIR’ın kasasındaki konteynerde ne yüklü” soruların net olarak cevaplamayan ve aynı yükü taşıyan TIR sürücülerinden tepki gösterenlerde oldu.

21032

Kimisi çocuk bezi kimisi meyve sebze kimisi ise PVC ham maddesi yüklü olduğunu söylediler. Sır gibi saklanan yükün yanıcı ham madde olduğunu iddia eden şoförler de oldu. TIR'ın girdiği evde bulunan Lebib Aygün ve eşi Ayşe Aygün'ün korkuları gözlerinden okunuyordu. Ev sahibi Lebib Aygün, olayın nasıl olduğunu anlamadığın ifade ederek, “Eşimle birlikte oturma odasında oturuyorduk. Birden oturduğumuz yere TIR girdi. Ne olduğunu anlamadık. Hemen TIR'ın geldiği yönün tersine kaçtık. Çok korktuk.” şeklinde konuştu. Hane sakinlerinden Ayşe Aygün ise “TIR bizi önüne aldı götürdü. Otururken bir anda TIR eve girdi. Kendimizi banyoya zor attık. Korkudan ölmek üzereyim. Bu ilk defa meydana gelmiyor. Bundan önce de böyle kazalar yaşamıştık fakat bunun kadar büyük bir facia atlatmadık.” diyerek korkulu bir sesle olay anını anlattı. Daha sonra eve giren TIR çekici yardımıyla girdiği yerden çıkarıldı.

Haber; Ş. ÇAKIR