Uşak’ta Nisan ayında meydana gelen cinayetin sırrı çözüldü. Edinilen bilgiye göre Uşak Merkez'e bağlı Akse Çamlığı'nda geçtiğimiz Nisan ayında boğularak öldürülen ve daha sonra toprağa gömülü olarak bulunan kadının kimliği tespit edilerek katil zanlısı genç Kuşadası'nda yakalandı.

Soruşturma kapsamında Uşak İl Jandarma Alay Komutanlığı timleri yaklaşık 15 gün önce, Nisan ayında Akse Çamlığı'nda ölü olarak bulunan Elif Şen'in kimliğini tespit etti. Ailesinin ihbarı üzerine harekete geçen Jandarma talihsiz kadının Düzce’nin Beyköy Beldesi Çınardüzü Köyü’nden olduğunu belirledi.

 Daha sonra ölü bulunan genç kızın öldürülmesi ile ilgili soruşturmayı derinleştiren Jandarma ekipleri, tespit edilen bazı telefon numaralarını dinlemeye aldı ve  genç kadını Kuşadası ve Uşak'ta çeşitli yerel gazete ve televizyonlarda muhabirlik yapan Serkan Gürer’in öldürdüğünü tespit etti. Önceki Gün akşam saatlerinde Kuşadası'na giderek Serkan Gürer’in çalıştığı işyerinde gözaltına alan jandarma, zanlıyı Uşak'a getirdi. Jandarmadaki sorguda cinayeti itiraf eden Serkan Gürer cinayet günü akşam saatlerinde Akse Çamlığı'na beraber gittiklerini, çıkan tartışmada Elif Şen’i elleriyle boğarak öldürdüğünü, daha sonra toprağa gömdüğünü söyledi. Olayın ardından bir hafta sonra Kuşadası'na kaçtığını belirten Serkan Gürer  bugün öğle saatlerinde Uşak Adliyesi'ne sevk edildi.

Olayın zanlısı Serkan Gürer yaklaşık 4 saat süren sorgulamasının ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Uşak E Tipi cezaevine gönderildi.

Elif Şen’in geçen yıl bayram nedeniyle erkek arkadaşı Serkan Gürer’i Düzce’ye getirerek ailesi ile tanıştırdığı öğrenildi. Jandarma ise   Serkar Gürer’i evlenme teklifini reddeden talihsiz kızı sinirlenerek öldürdüğünü telefonda bir yakınına anlatması ile yerini tespit edip yakaladığı öğrenildi.