Özellikle son haftalarda Düzce genelinde bıçakla yaralama hatta ölümlere varan tartışmalar yaşanmaya başladı. Yaşanan tartışmalarda gençlerin başrollerde bulunması ise yaşanan sorunun boyutunu gözler önüne serdi. Gençlerin neden böyle olaylara karıştığı tam olarak netlik kazanmazken ülke genelinde de aynı durumun baş göstermesi durumun ciddiyetinin ifadesi oldu. Yaşanan olayların nedenleri alacak verecek meselesi ve hesaplaşma olduğu da gözlenirken en belirgin durum olarakta tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz gösteriliyor. Düzce de yaşanan bu tür olayların bir diğer nedeni ise yaşanan depremlerin etkileri olarak belirtiliyor.

Bu durumların devam etmesi halinde ülke genelinde korkucu tabloların oluşması ihtimali bile korkuturken olaylarla ilgili Düzce de önlemler alınıyor. Emniyet ekipleri özellikle şehir içinde ekiplerini çoğaltırken hemen hemen her akşam çarşı içinde tartışmaların olduğu da gözleniyor.

Son bir hafta içinde Düzce de yaşanan olaylar nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralanmış, olaylara karıştıkları gerekçesiyle de çok sayıda şahıs göz altına alınmıştı.