10 gün önce  Hakan Sarı adlı mahkumun Çilimli T Tipi cezaevinde dili ve bileklerinin kesildiğini iddia eden arkadaşları Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. “Cezaevinde neler oluyor,  vahşet mi işkence mi? Cezaevlerini kim yönetiyor?” gibi yazıların bulunduğu dövizler taşıyan bir grup genç adına basın açıklaması Selçuk Meydan yaptı. Meydan şu iddialarda bulundu:

10 gün önce cezaevine giren arkadaşımızın cezaevinden dili ve bilekleri kesilmiş olarak hastaneye getiriliyor. Hiçbir yetkili çıkıp da açıklama yapmıyor. Bunun hesabını kim yada kimler verecek? Yaşanan olay ilk ve son mu olacak yoksa yetkililer gerekeni yapacak mı?”

“ Nasıl oluyor da bir gencin cezaevinde dili ve bilekleri kesiliyor” şeklinde açıklamasına devam eden Meydan, şunları kaydetti: “Neden kimse görmüyor ve müdahale etmiyor. Cezaevlerini yetkililer mi yoksa mahkumlar mı yönetiyor.”

Acil önünde toplanan gençler, mahkum Hakan Sarı’nın dilini ve bileklerini kestiği iddia edilen kişi yada kişilerin bulunarak gereken cezanın verilmesini istedi.

Haber;S.KAŞKIR