Gümüşova'daki kazı felaketle sonuçlandı. Olay, ilçeye bağlı Pazarcık Köyü'nde öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre olay gelişti; “Sinan Tora'ya ait evin bahçesindeki kuyuda kazı çalışması yapan ev sahibi ile birlikte 5 kişi metan gazından etkilendi. Kuyu içinde baygınlık geçiren Sinan Tora, İhsan T., Nurettin T., Özcan T. ve Ahmet Şentürk'ün yardımına duruma farkeden vatandaşlar koştu.  Haber verilmesi üzerine 112 Acil Servis, Jandarma ve İtfaiye Arama Kurtarma Ekipleri bölgeye sevk edildi.


3 kişiyi göçük altından vatandaşlar çıkardı

Kuyudan sızan gazdan etkilendiği öne sürülen İhsan T., Nurettin T. ve Özcan T. vatandaşlar tarafından bulundukları yerden çıkarılırken, zehirlendikleri tahmin edilen 3 kişi Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kuyunun bulunduğu bahçenin sahibi Sinan Tora ile Ahmet Şentürk'ü kurtarmak ise ekiplere düştü. Kuyu içinde kendinden geçmiş vaziyette olmaları nedeniyle İtfaiye Arama Kurtarma, Jandarma ekipleri hızla kurtarma çalışmasına başladı. Ekiplerden birinin kuyuya inmesi ile bulundukları yerden çıkartılan Tora ve Şentürk'e hemen olay yerinde müdahale edildi.





112 Acil Servis ekiplerince kalp masajı yapılarak Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Ahmet Şentürk ile Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sinan Tora doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Haberin hızla yayılması ile bölgeye çok sayıda vatandaş toplandı. Hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirirken, acılı aileleri sakinleştirmek kolay olmadı.


Ne amaçla çalışma yaptıkları araştırılıyor

3 yaralının tedavisi devam ettiği olayla ilgili Jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlatırken Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yaptı. Ekipler kuyuda başka biri olma ihtimaline karşı arama çalışması yürütürken, 5 kişiden başka kimse olmadığı kesinlik kazandıktan sonra kuyu içindeki arama-kurtarma sona erdi. Bellerinden iple kendilerini kuyu girişine bağlayarak kuyuya inen ve metan gazından zehirlendikleri üzerinde durulan 5 kişinin kuyuda ne amaçla çalışma yaptığı yapılan incelemelerin ardından netlik kazanacak.


 

Gümüşova Kaymakamı ve Belediye Başkanı da bölgede

Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük ile Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap da haberi alır almaz köye gderek kurtarma çalışmalarını yakından takip etti.


Suriyeli Yahya Kamil’i aramaya gelen Jandarma Arama Kurtarmadan destek 

Öte yandan Samandere Şelalesi'nde düşerek kaybolan Suriyeli Yahya Kamil’i arama çalışmalarına destek vermek üzere Sakarya'dan sonra Ankara’dan da ekip geldiği ortaya çıktı. Barajın suyu kesilerek yapılacak arama-kurtarma çalışmaları için Düzce’ye gelen Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, Gümüşova'daki olayın ardından bölgeye geldi. Bölgeye ulaştıklarında kuyudaki herkesin çıkartılmış olması nedeniyle ekipler müdahalede bulunmadan tekrar Samandere'ye dönüş yaptı.


Haber:Y.SEVER