Gölyaka Köprübaşı Köyünde bulunan kontrolsüz kavşakta meydana gelen kazada iki kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Köprübaşı Köyü’nde bulunan kontrolsüz kavşakta meydana gelen kazada ortalık savaş alanına döndü. Yaralılar yerlere saçıldı. Ambulansların biri gitti biri geldi. Kazaya karışan otomobilin içindeki yaralıyı çıkarmak için ise kaza kırım ekipleri büyük çaba harcadı. Kazada iki kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı.

Kaza saat 10.30 sıralarında Köprübaşı Köyü’nde Gölyaka’ya giden yeni yol ile eski yolun kesiştiği noktada meydana geldi. 34 AC 0070 plakalı Mustafa Çalık idaresindeki otomobil İstanbul’dan Gölyaka Hacı Süleyman Bey Köyü’ndeki akrabalarının yanına gidiyordu.

İddiaya göre Gölyaka’ya giden yeni yol ile eski yolun kesiştiği kavşağa geldiği sırada Mustafa Çalık, yeni yolun önünün toprakla kapalı olmasından dolayı bir anda kavşakta durdu. Bu sırada eski yoldan Düzce istikametine gitmekte olan Hasan Ali Yaman idaresindeki 81 GC 060 plakalı yolcu minibüsü kavşakta aniden duran otomobile çarptı.

Yolun da kaygan olmasından dolayı araçlar yol kenarına savruldu. Kazada otomobil içerisinde bulunan sürücü Mustafa Çalık ile birlikte Behiye Anlıak, Gülfem Hale Çalık, Şeyda Betül Çalık, Tarık Çalık, Neris Feyza Çalık yaralandı.

Yolcu otobüsünün içerisinde bulunan yolculardan Yüksel Sever ve Ramazan Sevim de kazada yaralandı. Olay yerine hemen 112 acil servis ambulansları ve kaza kırım ekibi sevk edildi. olay yerine ilk ulaşan Gölyaka ambulansı durumu ağır olan Behiye Anlıak’ı hemen Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Behiye Anlıak yaşam savaşını kaybetti.

Olay yerinde yerde yatan yaralılar, ambulanslarla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırarak tedavi altına alındılar. Otomobilin içerisinde sıkışan sürücü Mustafa Çalık, kaza kırım ekibinin uzun uğraşları sonucu sıkıştığı yerden çıkarıldı. Ambulansa konulan sürücü Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Mustafa Çalık da yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kaza sonrası olay yeri ana baba günü olurken yol uzun süre trafiğe kapandı. Kaza yerinde geniş güvenlik önlemi alınırken Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Haber; R. BAL