Gece yarısından itibaren etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, Gölyaka’da yıldırım düşmesine neden oldu. Sabah saatlerinde üç ayrı noktaya düşen yangın ilçe halkını korkuttu.

 

İmamlar mahallesinde kız öğrenci yurdunun hemen yanında bulunan Bayram Yıldırım’a ait iki katlı evin çatısına 09:00 sıralarında yıldırım düştü. Yıldırım düşmesiyle birlikte alev alan çatı Gölyaka itfaiyesi tarafından kısa sürede söndürüldü. Evde kimsenin oturmaması olası bir tehlikenin önüne geçmiş oldu.

 

Diğer yandan Yeşil Mahallede bulunan Yunus Acar’a ait eve de iddiaya göre yıldırım düştü. O sırada evde olan Yunus Acar’ın kızı Ezgi Acar, odanın içini adeta bir alev topuna döndüğünü ve çok korktuğunu anlattı. Evdeki beyaz eşyalar yandı diyen Ezgi Acar, çamaşır makinesi, buz dolabı ve televizyonun yıldırım düşmesiyle birlikte artık çalışmadığını söyledi.

 

 

Gölyaka merkez mezarlığına da yıldırım düştü. Mezarlıkta bulunan çınar ağacını ortadan ikiye bölen yıldırımı gören çevre halkı korkularını dile getirdiler. Vatandaşlar yıldırım korkusuyla bazı öğrencilerin okula gidemediğini söyledi.

HABER:Ş.ÇAKIR