Düzce Cumartesi sabahına göz altına alınan değişik dairelerden, kurumlardan ve özel sektörden bazı isimlerle uyandı. Organize Sanayi Bölgesinde kurulan bazı fabrikalara sığınak olmadığı halde sığınak varmış gibi işlem yaptığı iddia edilen Belediye, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü ile bazı kurumların yetkili veya memurları göz altına alınmışlardı.
Resmi açıklama göz altıların hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle henüz yapılmadı.Ancak özel sektörden bazı fabrika sahibi veya yetkililerinin de bu göz altılara eklenmesi ile artabileceği tahmin ediliyor.
Göz altına alınmaların ana nedenini başta Organize Sanayi Bölgesindeki bazı fabrikaların sığınaklarının kanunen olması gerekirken, sığınakların maddi çıkarlar karşılığında varmış gibi gösterilmesinden kaynaklandığı düşünülüyor.
Bilindiği gibi Düzce’de son dönemde yapılan fabrika veya binalarda sığınak olup olmadığı Belediye, Bayındırlık ve Sivil Savunma'dan yetki verilen kişilerce yerinde yapılan incelemelerin proje ile uygunluk sağlaması sonrasında iskana izin verilebiliyor.
Göz altında bulunan Belediye, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, Sivil Savunma ile özel sektör temsilcilerinin sorgularının ne zaman tamamlanarak savcılığa çıkarılacağı ise bilinmiyor.