Edinilen Bilgilere göre, aylardır süren kapsamlı bir istihbarat çalışmasının ardından Pazartesi sabahı TEM'de bir operasyon düzenleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, iki tır içinde bulunan çok sayıda Glock Marka silah ve bir miktar uyuşturucu ele geçirilerek operasyonda araçların sürücüleri gözaltına alınmıştı.

İstihbarat çalışması daha sonra İstanbul'da devam ederken, aynı çalışma kapsamında İstanbul'da yakalanan zanlılar da Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekipleri tarafından yapılan sorgularının ardından Düzce'ye getirildi.

Konu ile ilgili olarak Düzce İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilerde, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalarda Silah ve Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı ile ilgili olarak derlenen bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda, 22.09.2008 tarihinde Düzce’de gerçekleştirilen operasyonda, 2 Adet araçla birlikte 4 şüpheli şahıs yakalanmış,3 Adet Glock marka tabanca, 7 Adet şarjör, 21,200 kilogram ağırlığında kubar esrar maddesi ele geçirilmişti. Yine Düzce Emniyet Müdürlüğü organizesinde, KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 3 ayrı ilde eş zamanlı çalışmalar gerçekleştirilmiş bu operasyonlarda da 7 şüpheli şahıs yakalanmış,1 Adet pimli parça tesirli el bombası,1 Adet 7, 65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 132 Adet kaleşnikof fişeği, 1 adetruhsatsız av tüfeği, 8 Adet 7,65 mm ve 9 mm çapında fişek, 2 Adet kuru sıkı tabanca, 4,5 KG ağırlığında toz esrar maddesi ele geçirildi.

Operasyonlar sırasında toplam 11 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen 11 kişiden 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.