21-25 Mayıs tarihlerini kapsayan ve Düzce Üniversitesi ile Düzce Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “Bahar ve Gençlik Şenliği’nin” ilk akşamında Türk Halk Müziği yarışması yapıldı.

 

 On bir üniversite öğrencisinin katıldığı yarışmada jüri üyeliğini Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haluk Velioğlu, Sanat ve Bilim Akademisi Danışmanı Celil Yağız, Düzce Basın Birliği Başkanı ve Anadolu Ajansı Düzce Temsilcisi Tuncay Türkgülü, Öncü Tv Haber Koordinatörü Mehmet İbrahimoğlu ve yerel basın kuruluşlarından birer temsilci yaptılar.

 

Bir hayli çekişmeli geçen yarışmada jürinin oyları ve izleyenlerin alkışları ile Kadir Turan birinci, Aslıhan Ergün ikinci ve Emrah Kafa üçüncü oldu. Yarışmanın birincisine 250, ikincisine 150, üçüncüsüne de 100 YTL para ödülü verildi.

 

Üç gün boyunca üniversite kampüsünde devam edecek olan şenliklerin ilk akşamında vatandaşlar sahne alan grupların şarkıları ile coştu. Üniversite bünyesinde kurulan müzik grubunun ardından sırasıyla yerel gruplardan Grup Sharap  sahne aldı.

 

Grup Sharap’ın ardından gençliğin yeni gözdelerinden Grup Su sahne aldı. Birbirinden güzel Rock şarkıları söyleyen grup üniversitelilerin coşkulu ilgisine neden oldu.

 

 

Gençler sonuna geldikleri bir eğitim yılının stresini şarkılar eşliğinde dans edip, halay çekerek attılar.  Şenliğin ilk akşamı havai fişek gösterileriyle son buldu.