Nusrettin Mahallesi’nde oto yıkama işleten Selçuk Ölmez isimli esnaf eşi benzeri görülmemiş bir dolandırıcılık olayının az kalsın mağduru oluyordu. İki şahıs, Ziya Gökalp Sokak’ta oto yıkama işleten Ölmez’e telefonla ulaşarak sahibi olduğu oto yıkama dükkanının reklamını ulusal bir televizyon kanalında uygun bir ücret karşılığında yapmak istediklerini belirttiler. Şüpheliler, reklamını yapacaklarını söyledikleri dükkanın reklam çekimi için gerekli olan hazırlıkları Ölmez’e telefonda aktardı. Düşünmek için şüphelilerden süren isteyen Ölmez, durumu eşiyle paylaştı.
Her şey Ölmez’in eşinin durumdan şüphelenerek bahse konu ulusal kanalın genel merkeziyle irtibata geçmesiyle ortaya çıktı. Ulusal kanalın genel merkezini arayan çift, yetkililerden kendilerine böyle bir taleple ulaşılmadığı bilgisine ulaştı. Durumu emniyet ekiplerine bildiren Ölmez çifti, iki şüphelinin suçüstü yakalanması için düzenlenen operasyona polislerle birlikte ortak oldu.

Daha önce Düzce’de farklı iş yerlerini de aynı yöntemle dolandırma girişimde bulunan ve başarılı oldukları öğrenilen iki şüpheli, dükkan sahibi Ölmez’le oto yıkamacı da buluştu. Polis ekipleri de dışarıda suçüstü yapmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Biri 21 diğeri 22 yaşında olan iki şüpheli, reklam çekiminin detaylarını konuşmak üzere dükkana geldi ve operasyon başladı. Şüpheliler, sözleşme ve alacakları ücret karşılığında Ölmez’le görüşme yaptığı esnada Selçuk Ölmez’in eşi cep telefonuyla şüphelileri kaydetti.

Her konuda anlaşan taraflar arasında para alışverişi yapıldığı esnada polis baskın yaparak iki şüpheliyi gözaltına alındı. Şüpheliler, adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Olayın trajikomik boyutu da bu karardan sonra başladı. İki şüpheli bununla da yetinmeyip avukatları aracılığıyla Ölmez çiftine ulaşarak kendilerini dolandırıcı olarak nitelendirdikleri için savcılığı suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler. Yaşadıkları olayın şokunu henüz atlatamayan çift, kendilerinin düştüğü durum karşısında ise oldukça şaşkın… Çift, adaletin yerini bularak şüphelilerin hak ettiği cezayı almasını ve kendilerinin düştüğü bu duruma başkalarının düşmemesi istiyor… 

HABER;Y.SEVER