Bayramın birinci günü şehir merkezinde bazı işyerlerine giren hırsızlar laptop ve bilgisayar malzemeleri çaldılar. Emniyet ekipleri hırsızların peşine düştü.

Bayramın birinci günü öğleden sonra şehir merkezinde bazı işyerlerine giren hırsızlar vatandaşlara bayramı zehir ettiler.
İstanbul caddesi üzerinde bulunan iş merkezlerinin üst katları sakin olduğu için hırsızların tercihi buralara oldu.
Gün ortasında şehir merkezi ana cadde üzerinde bulunan İbrahimoğlu İşmerkezi nin 2. katında bulunan bir işyerinden iş yeri sahibinin dizüstü bilgisayarını ve bayan çahtasını çalan hırsızlarla ilgili Emniyet ekipleri inceleme yaparken ikinci bir hırsızlık ihbarıda yine aynı cadde üzerinde bulunan Eğilmez Pasajı'nın 2. katından geldi.
Bir mimarlık bürosuna giren hırsızların bilgsayar kasasını çaldıkları öğrenildi.
Bayramın birinci günü şehir merkezinin sakin olması özelliklede iş merkezlerinin boş oluşundan faydalanan hırsızlar üst katlarda rahat bir şekilde kapıları kırıp çalmaya devam ettiler.
Gün ortasında şehir merkezinde meydana gelen bu hırsızlık olaylarıda gösteriyorki hırsızlar bir anlık dalgınlığın yanı sıra boş buldukları her neresi olursa olsun bulduklarını alıp kaçıyor.
Güvenlik güçleri özellikle bayram ziyaretine giden vatandaşların evlerinde imkanlar ölçüsünde gerekli tedbirleri almaları ve komşularında şüpheli bir durum gördüklerinde 155 polis 156 jandama imdat telefonlarını arayarak bilgi vermelerini bu sayede hırsızların amaçlarına ulaşamadan kısa sürede yakalanacaklarını söylüyorlar.