Türkiye'de kanunların caydırıcılığının fazla olmadığı nedeniyle hırsızlık olaylarının önünün kesilmediği eleştirisi, Düzce’de de son zamanlarda hırsızlık olaylarının artmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi.
Düzce’nin en işlek caddelerinde, gece saatleri bir yana, gündüz saatlerinde bile meydana gelen hırsızlık olayları, vatandaşları tedirgin ediyor. Artık hırsızlar güpe gündüz çekinmeden girdikleri dükkan bahçe ve evlerde hırsızlık yapıyor. Son olarak Hırsızlar, lastik jantlarına göz dikti. D-655 Karayolu üzerinde lastik tamiri dükkânı işleten Muzaffer Korucu ve oğlu öğle saatlerinde hırsızlık şoku yaşadı.



Minibüsle yanaştıkları dükkanın önünden lastik jantlarını araca yükleyen iki hırsız, dükkan sahibinin oğluna yakalandı.

İki hırsız, fark edildiklerini anlayınca minibüse binerek olay yerinde kaçtı. Oğlunun haber vermesiyle dükkana gelen Muzaffer Korucu, hırsızlık olayının daha öncede başına geldiğini dile getirdi.
Korucu olayı şöyle anlattı: Tarladan geldim, oğlum “ baba jantları çalıyorlardı” dedi. Bir geldim lastiklerin jantlarını segmanlarının bir kısmını almışlar. İki kişilerdi. Daha öncede başıma geldi. Polise haber verdik.”
Emniyet hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma başladı.

Haber; S.KAŞKIR