İnternet üzerinden banka hesaplarına giren ve hesap sahiplerinin korkulu rüyalar görmesine neden olan  Hackerler Düzce’de de boy göstermeye başladılar.  Düzceli bir işadamının hesabına giren Bilgisayar korsanları, işadamının banka hesabından değişik işlemlerle yaklaşık 12 bin YTL parayı çaldılar.

Konuralp’te ticaretle uğraşan Recai Sönmez, bir hayır işi için babasının üzerine kayıt ettirdiği hesabından işlem yapmak isteyince hesabının dört kez hatalı şifre girilmesi ile birlikte bloke edildiğini öğrenince şaşkınlığa düştü.

Bilgisayar korsanlarının başarısız bir deneme yaptığını düşünen Sönmez, hesabındaki blokajı kaldırmak için banka şubesine başvurduğu zaman kendisine blokajı kaldırmak için bir form gönderildi.

Daha sonra  babasının şubeden aldığı bir telefonla hesabındaki hareketlenmeler nedeniyle imza istendiğini söyleyen Sönmez, bu durum karşısında hesabına girildiğini anladığını ifade etti. Şubeye hemen hesabın bloke edilmesi ve hesap dökümünün çıkartılması için başvuran Sönmez, hesap dökümünün hemen verilememesi üzerine banka merkezini aradığını, hesabının blokajını oradan yaptırdığını ifade etti.

Yaklaşık olarak 12 bin YTL’nin hesap aktarımı ve Döviz Bozdurma işlemleri ile çekildiğini, bu paranın  Bin 600 YTL’lik bir bölümünün transfer edildiği bankada bloke edildiğini söyleyen Sönmez, hukuk yollarından parasını almaya çalışacağını dile getirdi.

Daha önce de bu tip olayların yaşandığı duyumlarının alınmasına rağmen Hackerlerin zarar verdiği kişilerin, konunun kamuoyundan saklanmasını tercih etmeleri nedeniyle net bilgilere ulaşılamıyordu. Bu olayın, Düzce’de de Hacker kabusu ve internet bankacılığının güvenliği konularının bir kez daha gözden geçirilmesine neden olacak gibi görünüyor.