Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulunda çalışan memurları taşıyan servis otobüsüne Azizye Mahallesi'nden geçerken kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıda şehit olanların sayısı 5'e yükseldi. Olayda yaralananların sayısının ise 19'a yükseldiği bildirildi.

Diyarbakır'da, polis servis aracına yönelik düzenlenen saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulunda çalışan görevli polis memurlarını taşıyan servis aracının Aziziye Mahallesi'nden geçişi sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 5 polis memuru şehit olurken 19 kişi yaralandı. Yaralılar Diyarbakır'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, bazı yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırının gerçekleştiği bölgede patlamamış bir de el bombası bulundu. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, olay yerine gelerek, incelemede bulunduktan sonra yaralıları hastanelerde ziyaret ettiler.

Güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için olay bölgesinde operasyon başlatırken, bölgedeki şüpheli kişi ve araçlar üzerinde de arama yapılıyor. Operasyona iki polis helikopteri de havadan destek veriyor.

Saldırganların olayda kullandığı tahmin edilen kırmızı renkli otomobil aranırken, saldırganlardan ikisinin eşkalinin belirlendiği öğrenildi.