Akçakoca Devlet Hastanesi’nde bugün panik vardı. Hastanenin ameliyat bölümünü dezenfekte edilmesi için çalışma yapan temizlik ekiplerinin kullandıkları malzeme hastane personeli ve temizlikçileri etkiledi. Hastanenin içerisine yayılan gazdan etkilenen 11 temizlik işçisi ve sağlık çalışanı mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetinde bulundu. Bunun üzerine zehirlenenlere hemen hastanede ilk müdahaleleri yapıldı.
Zehirlenen iki hemşire Düzce Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Konuyla ilgili suskunluğunu sürdüren Hastane başhekimliğinin zehirlenme olayının neden ve nasıl meydana geldiğiyle ile ilgili açıklama yapıldı. şu ifadelere yer verildi:

"26/03/2015 tarihinde Akçakoca Devlet Hastanesi ameliyathane biriminde sabah yapılan dezenfeksiyonda kullanılan klor tablet inhalasyonu sonucu ameliyathanede çalışan 11 (on bir) personel etkilenmiştir. Belirtilerin ortaya çıkması sonucu personellerimiz kurumumuzda müşahede altına alınmış olup gerekli tedavileri yapılmıştır.2 (iki) personelimizin altta yatan başka hastalıkları sebebi ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ nde kardiyoloji servisinde gözlem altında takip edilmektedir."  




Haber;S.KAŞKIR