Cinayete kurban giden liseli Hatice Arı'nın öldürülmesine ilişkin görülen davanın 2. duruşması dün yapıldı. Saat 14.30'da başlayan duruşmada cinayet sanığı ve avukatların dışında Hatice Arı'nın ailesi, akrabaları ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de hazır bulundu.

Cinayet davasının ikinci duruşmasında 5 şahit dinlendi. Görgü tanığı olan bir şahit, tutuklu sanık A.M.T.'nin aracını Hatice Arı'nın kaybolduğu tarihten 2-3 gün sonra Kurtsuyu mevkiinde gördüğünü ve aracın içerisinde iki erkek bulunduğunu ifade etti.

Sanığın arkadaşı olan bir şahit ise olay günü sanık ile Akçakoca'ya giderek alkol aldıklarını ve sanığı gece evine bıraktığını belirtti. Mahkeme heyetinin diğer şahitleri de dinlenmesi sonrası söz verdiği sanık A.M.T., suçlamaları kabul etmediğini ve suçsuz olduğunu ifade etti. A.M.T.'nin avukatının müvekkilinin tutuksuz yargılanma talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Yaklaşık 1.5 saat süren duruşma sonunda mahkeme, sanığın tutuklu yargılanmasının devamına ve gelmeyen şahitlerin zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 20 Ekim 2011 tarihine erteledi.
Öte yandan duruşma sonunda cinayete kurban giden Hatice Arı'nın annesi Nurşen Arı tutuklu sanık A.M.T'ye pet şişe fırlattı ve saldırmak istedi. “Siz benim yavrumu aldınız, katil” diye bağıran ve sanığa saldırmaya çalışan anneyi polisler araya girerek durdurdu ve sakinleştirmeye çalıştı.

Haber; R. BAL