Ondan 5 ocak 2010 tarihinden bu yana haber alınamıyor. 5 ocak 2010 tarihinde kayıplara karışan Hatice Arı'nın akıbetinin ne olduğu konusunda bir yıl geçmesine rağmen resmi bir açıklama yapılmadı.

Yığılca'nın Kırık Köyü nüfusuna kayıtlı Hatice Arı'nın en son köylerinden bir şahısla görüldü ve o günden bu yana haber alınamadı. Kaybolduğunda Kalıcı Konutlarda bulunana Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi olan Hatice Arı bugün okula gidebilmiş olsaydı ikinci sınıfta olacaktı. O gün okula gidiyorum diye evden ayrılan Hatice Arı'dan bir daha haber alınamamıştı. Kaybolmasının ikinci gününde Çatana Polis Karakolu'na kayıp ihbarı veren Hatice Arı'nın babası Mehmet Arı, sır gidişle ilgili ilk açıklamayı Öncü Tv mikrofonlarına yapmıştı.

Sancaklar Mahallesi'nde oturan Arı ailesi kaybolan kızlarından gelecek olan umutlu bir haber için beklediler. Zamanın İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, MHP'Yİ ziyaret ettiği sırada MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz'ın Hatice Arı ile ilgili sorusuna karşılık çalışmaların devam ettiğini her yerde Hatice Arı'yı aradıklarını ifade etmişti ve açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı konusunda bilgiler vermişti.

Süreç uzadıkça Hatice Arı'nın ailesinin sabrı da tükenme ye başlamıştı. Baba Mehmet Arı, kızının neden bulunamadığı konusunda bir açıklama yapılmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş ve derdini ya İçişleri Bakanı ya da Başbakan'a iletmek için Ankara'ya gideceğini vurgulamıştı.

Daha sonra kaybolan kızın aranması çalışmalar hızlanmış ve şimdiki Emniyet Müdürü Ali Gezer'in gelişi ile birlikte Kaybolan Hatice Arı'nın öldürülmüş olma ihtimaline karşı aranacağı açıklanmıştı. Ceset arama üzerine eğitilen ve Türkiye'de sadece 5 tane bulunana kadavra köpekleri ile Düzce'nin çeşitli bölgelerinde arama yapılmıştı.

Arı ailesinin acısı iyice artmış ve kızlarının akıbetinden iyice şüphe duymaya başlamıştı. 3 Mayıs tarihinde çıktıkları bir canlı yayında aile kızlarının öldüğü şüphesi ile feryat ettiler. Programa canlı telefon bağlantısı ile katılan bir kişi Hatice Arı'yı İstanbul Üsküdar'da gördüğünü iddia etmişti.

Akçakoca'ya bağlı Subaşı Köyü'nde bir fındık tarlasında bulunan gövdesi olmayan kesik bir baş akıllara Hatice Arı'nın olup olmadığı sorusunu getirmişti. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler bulunan kesik başı otopsisi yapılmak üzere adli tıp kurumuna gönderdi.

Bir süre Hatice Arı'nın otopsi raporu hakkında birşey konuşulmamıştı taki Ramazan Bayramı'nın 3. gününde mikrofonlarımızı uzattığımız Vali Vasip Şahin konuşana kadar. Mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulunan Vali Şahin, soruşturmanın devam ettiğini ve Subaşı Köyü'nde bulunan cesedin tahrip olduğu için teşhisin uzun sürdüğünü söylemişti.

Vali Vasip Şahin'in o açıklamasının ardından tam 3 ay 25 gün geçti. Ama hala resmi bir açıklama yapılmadı. Son günlerde Hatice Arı'nın otopsi raporunun geldiği konusunda dolaşan söylentiler kaybolmasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra ortaya çıktı. Konuyla ilgili de hala resmi bir açıklama yapılmaması ve Hatice Arı'nın akıbeti konusu kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Haber; R. BAL