Düzce’nin sabıkalı trafik noktalarından biri olan ve sık sık kazaların yaşandığı Hiciz Rampası ve virajı aynı anda iki ayrı kazaya tanık oldu. Otomobilin şarampole uçması sonucu meydana gelen ilk kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğerinde yaralanan olmadı.

İlk olay saat 12.00 sıralarında Düzce İstikametinden Akçakoca istikametine gitmekte olan Erol Bulut idaresindeki 41 LT 428 plakalı kombi tipi aracın, aşırı sürat nedeniyle hiciz rampasının sonundaki virajı alamayarak şarampole yuvarlanması sonucu meydana geldi. Kazada araçta bulunan 79 yaşındaki Tamam Bulut adlı bayan hayatını kaybetti. Bulut olay yerinde savcının yaptığı incelemenin ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İkinci kaza ise, Düzce yönünden Akçakoca istikametine gitmekte olan 41 EC 261 plakalı otomobilin Hiciz rampasından inerken, son virajı alamayarak, 67 LN 007 plakalı yolcu otobüsüne çarpması ile meydana geldi. Olayda yaralanan olmazken, her iki araçta da maddi hasar meydana geldi.

Olayın gerçekleştiği yerde çok sık kaza meydana gelirken, kazalara karışan sürücülerin bölgeyi tanımayan Düzce dışındaki illerden olduğu dikkat çekiyor. Hiciz'de virajları ortadan kaldırmak amacıyla yapılmakta olan viyadüğün tamamlanması ile bölgenin sabıkalı nokta olmaktan kurtulacağı da ifade ediliyor.