26969

Dün akşam saatlerinde Uzunmustafa Mahallesi'nde bulunan bir markettin kasasında bulunan çantayı alan 2 kişi, aksiyon filimlerini aratmayacak kovalamacının ardından Sakarya'da yakalandı. Olay ise şöyle gerçekleşti. S.K. ve A.B. isimli iki kişi, yaklaşık 20 gün önce İstanbul'dan kiraladıkları 34 ZR 3894 plakalı otomobille Uzunmustufa Mahallesi'nde bulunan marketin önüne yaklaştı. Bu sırda yaşı 18'den küçük olan A.B., marketin köşesine saklandı. Aracın içerisinde bulunan S.K. ise bakkal sahibi Adem Çakır'a adres sormak için korna basarak dışarıya çağırdı. Bu sırada marketin köşesine saklanan A.B., bakkal sahibinin dışarıya çıkmasını fırsat bilerek hemen bakkala girdi ve kasaya yöneldi. Çekmeceyi açan A.B., kasada bulunan küçük el çantasını alarak bakkaldan çıktı.

26970

Bu sırada bakkal sahibi de içeriye giriyordu. Ancak o marketin önüne yaklaşarak adres soran otomobil ise hızla oradan uzaklaştı. Market sahibi durumdan şüphelendi ve hemen kasaya baktı. Çantanın olmadığını gören Adem Çakır, otomobiline binerek hırsızları takipe koyuldu. Bu sırada market sahibinin esnaf arkadaşları da başka bir otomobille peşlerine düştüler. Kaçan iki kişi dükkan sahibi ve onun esnaf arkadaşları tarafından adım adım takip ediliyordu. Bu takip ise aynı şekilde polise telefonla ara ara bildiriliyordu. Düzce İl Emniyet Müdürülüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de kaçan zanlıların peşine düştü. D-100 karayolundan Gölyaka bağlantı yoluna kadar giden zanlılar, gişelerde polisleri görünce köy yoluna saptılar. Yakalanacaklarını anlayan iki kişi, Köprübaşı Ömerefendi Köyü'nde aracı terk edip yaya olarak kaçmaya başladılar. Bu sırda bir ticari taksiye denk gelen iki zanlı, taksi şoförüne hastalarının olduğunu söyleyerek Sakarya'ya gitmek istediklerini söyledi. Gölyaka eski bağlantı yolundan D-100 istikametine bir süre ilerleyen taksi şoförü iki kişinin durumlarından şüphelenerek arabaya yakıt alacağını söyledi ve Çilimli sapağında bir benzin istasyonuna girdi. Arabaya yakıt alan taksi şoförü, benzin istasyonunda çalışan pompa görevlisine "Polisi arayın. Aracımda iki şüpheli kişi var" diyerek not bıraktı. Takisinin istasyondan çıkmasının hemen ardından o pompa görevlisi hemen polisi arayarak durumu bildirdi ve istikameti söyledi.

26971

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, içerisinde iki hırsız zanlısı olan ticari taksinin peşine düşerek takip etti ve Sakarya'da barikat kurarak önünü kesti ve aracı durdurdu. S.K. ve A.B, yapılan incelemelerin ardından tarafındnan gözaltına alındı. Çaldıkları çantayı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi yakınlarında bulunan boş bir araziye atan şahıslar, çanta içerisinde paranın olmadığını iddia ettikleri öğrenilirken, market sahibi Adem Çakır, çanta içerisinde yaklaşık 5 bin TL para ve eşinin bileziği olduğunu ayrıca müşterinden aldığı iki adet çekinde olduğunu belirtti. Boş çanta, bir bayan tarafından bulunarak market sahibine teslim edildi.

26972

İl dışından gelerek Düzce'de hırsızlık olayına karışan S.K.'nin uyuşturucu madde ticareti ve hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıkası olduğu, yaşı 18'den küçük olan A.B.'nin ise hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası olduğu öğrenildi. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Polis, çanta içerisindeki parayı bulmak için çalışmasını sürdürüyor.

Haber; Ş. ÇAKIR