Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, Düzce genelinde “Dil Düşürmek Suretiyle Evlerden Hırsızlık Yapan Şahıslara suçüstü yaptı. Emniyet ekipleri, 15 Aralık Salı günü saat 15.00 sıralarında haber merkezine Hamidiye mahallesinde ara sokaklarda  iki şüpheli bayan şahsın olduğu ihbarının gelmesi ve eşkâllerini bildirmesi üzerine harekete geçti.  Bahse konu adres ve civarına giden emniyet ekipleri, adreste iki şüpheli bayanın kimlik bilgilerini kontrol ederken çevrede incelemelere başladı. Polis ekipleri, ekip otosuna ve bayanlara yakın yol üstünde yaptıkları incelemelerde iki adet kapı dili düşürmede kullanıldığı düşünülen yeşil ve sarı renkte sert plastik kart ile Eski Akçakoca Caddesi ile 1271 Sokağın kesiştiği noktada bayanlara ve ekip otosuna yakın kaldırım üzerinde yuvarlanmış bir şekilde ince bayan çorabı buldu. polislerin bulduğu çorap içinde ise beyaz bir kağıda sarılı ziynet eşyaları ele geçirildi. Ekipler, kağıttan çıkan 1'er adet sarı renkli kaplama zincir, üzerinde göz bulunan kolye ucu, sarı-beyaz renkli yüzük, kolye,  kılıç şeklinde kolye ucu, çiçekli kolye ve bilekliği muhafaza altına aldı.

Şüpheli H.İ. hakkında Emniyet Müdürlüğünce 2014 yılında aynı şekilde dil düşürmek suretiyle hırsızlıktan işlem yapıldığı ve tutuklanma kararı olduğu tespit edilmesi üzerine şahısların hırsızlık yaptıkları şüphesi üzerinde dururken, aynı gün ekiplere ikinci bir ihbar geldi. 

Emniyet Ekipleri hırsızlık müracaatı ile ilgili araştırma yapıldığı esnada Asayiş Şube Müdürlüğüne saat 21.00 sıralarında bir vatandaşın ikametinden hırsızlık olduğu bilgisi geldi. Bunun üzerine üzerine vatandaşın ikamete giden polis ekipleri, beyaz kağıtta sarılı bulunan ziynet eşyalarını gösterdikleri ev sahibi kesin ve net olarak teşhis etti. Ziynet eşyaları ev sahibine teslim edilirken,  hırsızlık konusu ile ilgili şüpheli bayanlar H.İ. ile yaşı küçük olan ve Suça Sürüklenen Çocuk olarak işlem yapılan S.İ hazırlanan evrakla birlikte adliyeye sevk edildi.  H.İ ve S.İ çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber;S.KAŞKIR