Son günlerde camilerde yaşanan hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kalıcı Konutlar 10. bölgedeki Hz. Ali Camii'nin kubbelerinin üzerindeki bakır alemler çalındı.

Camilerde ayakkabı, seccade ve halıların çalınması çok sık duyduğumuz hırsızlık olayları. Kalıcı Konutlardaki Hz. Ali Camiinde meydana gelen ilginç hırsızlık olayında ise bu kez hırsız ya da hırsızlar caminin kubbelerindeki alemlere dadandı.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Olay, Kalıcı Konutlar 10. bölgede Güzelbahçe mahallesindeki Hz. Ali Camii'nde meydana geldi. Kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar caminin 5 kubbesinin üzerinde bulunan bakır alemleri sökerek çaldı. Hırsızlık olayını fark eden cemaat ve dernek başkanı hemen polise haber verdi. Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri parmak izi alarak kubbelerin üzerindeki bakır alemleri çalanların peşine düştü. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ederken camii cemaati de hırsızlık olayın ilk olmadığını konuyla ilgili önlem alınması gerektiğini söyledi.

Caminin Dernek Başkanı İsmail Demiroğlu, “daha önce çocuklar yardım kasasındaki bağışları da çaldılar yakalandılar. En sonunda alemleri aldılar. İlk önce göze çarpmasın diye sağdan soldan birer birer almışlar. Daha donra diğerlerini de alıp üzerlerindeki demirleri bükmüşler. Polise haber verdik, parmak izi aldılar. Polisten haber bekliyoruz. Bu ilk hırsızlık değil daha önce birkaç kez daha hırsızlık yaşandı.”şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR