Daha risksiz ve güvenlik açısından da daha korumasız olan ve 'PTT Bank'' adıyla yenilenen PTT şubelerinde bankalardan da daha çok para birikiyor. Emekli maaşlarının da artık PTT şubelerinden ödenebilmesi bu şubelerdeki para miktarlarını arttırdı. Dün Doğanlı’daki PTT Şubesi içinde hiçbir güvenlik kamerasının bulunmaması ve genellik az sayıda personelin çalıştığı şubeler hırsızlarında gözdesi olduğunu gösterdi.
PTT, son yıllarda postanın dışında banka ve lojistik hizmeti de devreye soktu. Türkiye'de bankaların ulaşamadığı, şubeleşemediği yerlerde hizmet noktası olmanın avantajını kullanan PTT, hizmet alanını genişletti. Halen 22 banka ve finans kuruluşu ile çalışan PTT, GSM şirketleri, 22 belediye, 8 sosyal güvenlik ve yardımlaşma kuruluşu ile işbirliği yapıyor. PTT işyerlerinin PTT Bank'a dönüştürülmesi süreci de aynı hızla devam ediyor.

Kargo, posta çeki, havale, efektif döviz gibi parasal posta ve tahsilat işlemeleri yapan PTT Bank'taki bu gelişmeler, hırsızların da dikkatinden kaçmadı. Dün Doğanlı’daki PTT şubesi de bir hırsızlık olayına sahne oldu. Gişedeki memurun bir anlık dalgınlığında yararlanarak şube giren hırsızlar kasadan binlerce lirayı alarak kayıplara karıştı. Yaşanan bu olay da PTT şubelerinde güvenlik zafiyetinin gözler önüne serdi. 

Haber: S. KAŞKIR