Düzce Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Düzce ve ilçeleri ile , Sakarya ve çevresinde faaliyet gösteren, çok sayıda kişiden oluşan ve organize olarak çalışan bir hırsızlık şebekesini çökerterek büyük bir başarıya imza attı.

Düzce ve Çevre illerde  yüzlerce evin soyulması olayına karıştığı belirlenen bir hırsızlık şebekesi ile ilgili bilgilere ulaşan Düzce Emniyet Müdürlüğü, Cumayeri Emniyet Amirliği ve  Asayiş Şube Müdürlüğü’nün işbirliği içindeki titiz çalışması ile çok sayıda zanlıyı gözaltına aldı. Gözaltına alınanların sayısının otuza yakın olduğu ifade ediliyor.

Operasyonun ardından Emniyet Müdürü Saim İşlek dün akşam saatlerinde Cumayeri’ne giderek incelemelerde bulunduğu da  gelen bilgiler arasında...

İki gündür süren operasyonlar sırasında ele geçirilen şahıslar ile birlikte  yüzlerce çalıntı eşya ele geçirildi. Yedi ayrı evde ele geçirilen    çalıntı malların arasında ev eşyaları, televizyon, dizüstü bilgisayar, oyuncaklar ve ziynet eşyaları da bulunduğu öğrenildi.

Düzce’de yaşanan ve kamuoyunca bilinen bazı hırsızlık olayların faillerinin de söz konusu şebekeden olduğu görüşü ağırlık kazanırken, şebekenin bazı üyelerinin daha önce değişik suçlardan gözlem altına alınan kişilerden oluştuğu bilgisine ulaşıldı.

Zonguldak, Kocaeli, Sakarya gibi illerdeki bazı olaylara da karışmış olabilecekleri kuşkusu ile soruşturma derinleştirilirken, şebekeye ulaşmak için bu illerde de çalışma yapıldığı, Cumayeri Emniyet Amirliği ve  Düzce Asayiş Şube Müdürlüğü’nün, bizzat Emniyet Müdürü Saim İşlek’in koordinasyonunda yürüttüğü operasyon ile şebekeyi çökertmesinin Düzce Emniyet Müdürlüğü’nün büyük bir başarısı olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.