Şu günlerde gençleri tehdit eden 1 numaralı tehlike olan bozainin yarattığı yıkım devam ediyor. Bir yanda devlet, farkındalık yaratmak adına aile ve gençler odaklı çalışmalara yeni projeler eklemeyi sürdürürken bir yanda da güvenlik güçleri zehir tacirlerine geçit vermemek adına operasyon üzerine operasyon düzenliyor. Yerel ölçekte devletin uyuşturucu politikalarını uygulayan idareciler artık mahallelere gidiyor ve vatandaşla tek tek görüşerek mücadeleden sonuç alma yolunu seçiyor.

 

Bu kapsamda bizzat mahallerlerde halkla buluşan Vali Ali İhsan Su, uyuşturucuyla mücadelede hem vatandaştan destek istiyor hem de daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Ancak tüm bunlara karşılık büyük bir toplumsal soruna dönüşen “bonzai”nin etkisiyle komaya giren gençlerin sokak ortasında yaşadığı drama güpegündüz şahit olmak mümkün hale geldi.

 

Ucuz ve kolay ulaşılabilir bir sentetik uyuşturucu olan bonzainin kötü örneklerine Düzce'de bir yenisi daha ekledi. Son örnek bugün öğleden sonra Mehmet Akif İnan Caddesi üzerinde yaşandı. Aldığı uyuşturucunun etkisiyle komaya giren genç polis ekiplerine uzun süre direniş gösterdi.

Kendisini sakinleştirerek yardımcı olmaya çalışan ekiplere zor anlar yaşatan madde bağımlısı genç, polisin çabasına direnince ortaya acı bir tablo çıktı.

Polisin zorlukla kontrol aldığı uyuşturucu etkisindeki genci sağlık ekipleri çevredeki vatandaşların yardımıyla ambulansa alabildi.

Madde bağımlısı genç hastanede tedavi altına alınırken geriye bu durumun önüne ne zaman ve nasıl geçilecek soruları kalıyor.

 

 

Haber:Y.SEVER