Depremde yıkılan binanın enkazındaki demirleri toplayarak evine ekmek götürmeye çalışırken yaşanan kaza sonucunda  1 kişi hayatını kaybetti.

 Feci Kaza, 16.30 sıralarında, Düzce General Kazım Sokak üzerinde bulunan bir binanın enkazındaki demiri çıkarmak için yapılan kazı çalışması sırasında Mehmet Bam isimli şahsın kepçenin üzerine doğru geldiği esnada toprak yığının üzerinden geriye kaçmak istediği esnada ayakları kayması sonucu meydana geldi. Ayağı kayan Mehmet Bam düşerken elbisesi Demir çubuğa takılınca kafasını kepçenin paletine çarptı. Meydana gelen olayda Mehmet Bam ağır yaralandı.

Çevredeki esnaflar tarafından bulunduğu yoldan geçmekte olan bir araç ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesine götürülen Mehmet Bam burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Tehlikeye aldırmadan Hurda demir toplayan şahıslar ise hurda olarak toplanan demirin kilosunun 750 Ykr olduğunu söylediler. Mehmet Bam’ın Düzce merkeze bağlı Ballar köyü nufüsuna kayıtlı olduğu Boğaziçi beldesi Yazlık Mahallesi İbrahimoğlu sokakta oturduğu ve Demir çıkarmak için kazı yapan bir şahsın yanında çalıştığı öğrenildi.

Ekmek parası kazanmaya çalışırken hayatını kaybeden Mehmet Bam’ın cesedi otopsisi yapılmak üzere Hastane morguna götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.