Cumayeri’nde bir yıl ara ile yaşanan cinayetle ilgili flaş gelişme yaşandı. Cinayet zanlıları İstanbul ve Batmanda 9 adrese yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandı.

 

HEDEF ŞAŞMIŞTI!

10 yıl önce cinayet davasından kaçarak Düzce’ye yerleşen Sait Tatu’nun kan davalıları iddiaya göre öldürmek için geldikleri Cumayeri’nde hedef şaşırmış, Dokuz Değirmen Köyünü birbirine bağlayan yol üzerinde traktörü ile fındık tarlasına gitmek isteyen Halit Karabulut’a kurşun yağdırmıştı.

Olay yerinde hayatını kaybeden Halit karabulut’u vuran zanlı yada zanlılar olay yerinden hızla uzaklaşarak kayıplara karışmıştı. Yoldan geçenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen emniyet ekipleri çalışma başlatarak delil çalışması başlatmış şüphelileri yakalamak için özel tim kurulmuştu.

 

 

BİR YIL SONRA …

 

Tatu’nun kan davalıları bir kez daha harekete geçti. Tarih 09 Temmuz 2014’ü gösterdiğinde bu kez Cumayeri’nin Taşlık köyünde traktörü ile fındık tarlasına gitmek üzere yola çıkan Sait Tatu, kendisine pusu kuran kişi yada kişilerce kurşun yağmuruna tutularak öldürülmüştü.

Olayın duyulması üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken çevreyi güvenlik şeridi altına alan jandarma ekipleri olayın yaşandığı yerde delil arama çalışmaları başlattı.

 

HER İKİ CİNAYETTE RAMAZANIN 12.SİNDE!

 

Her iki faali meçhul cinayet olayı arasında benzerlik bulunduğu her iki cinayetinde ilginç bir şekilde Ramazan ayının 12. Gününe rastladığına dikkat çekti. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı dosyaların birleştirilmesine karar vererek iki cumhuriyet savcısını görevlendirdi . İl Emniyet Müdürünün talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğünde özel ekipler kurarak özellikle Batman’daki araştırmalara başladı ve ilginç bir gerçek ortaya çıktı.

 

TRAKTÖRLER AYNI RENKTEYDİ

 

Nasır Acar’ın Batmanda 1983 yılında ramazan ayında Sait Tatu tarafından tarlalara verilecek su meselesi yüzünden öldürülmesi ile olay kan davasına dönüşmüştü. Tutuklanan Sait Tatu uzun süre cezaevinde kalarak çıktıktan sonra kanlıları tarafından ölüm ile tehdit edilmesinden dolayı değişik illerde kalmış, 2000 yılında ailesi ile birlikte Cumayeri’nin maktül Halit Karabulut’un ablasının evine kiracı olarak yerleşmişti. Halit Karabulut ile Sait Tatu’nun önlü arkalı evlerde komşu olmuş, aynı renk traktörler kullanmıştı.

 

2013 yılında Halit karabulut, traktör üzerinde Sait Tatu zannedilerek öldürülmüş, yanlış kişiyi öldürdüğü sonradan anlayan şüpheliler 2014 yılında tekrar takibe aldıkları Sait Tatu’yu traktör üzerinde giderken kalaşnikof tüfek ve tabanca ile öldürülmüştü.

 

9 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

 

Düzce Asayiş Şube Müdürlüğünde teknik takibe alınan şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Düzce İstanbul-batman İl Emniyet Müdürlüğü ve Batman İl Jandarma Komutanlığı ile beraber Batman/Kozluk, Batman/Beşiri ve Batman/Şat mezrası ile İstanbul Zeytinburnu, Güngören ilçesinde 9 adrese eş zamanlı operasyon yapılarak dokuz şüpheli şahıs gözaltına alındı ve Düzce’ye getirildi.

Cinayet olayında kullanılmış olabileceğini değerlendiren iki adet kaleşnikof marka uzun namlulu tüfeğe el konuldu. Düzce Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemler sonrası şüpheli İ.G, M.G, Y.A, Z.A, B.A, D.A, M.A, S. A ve A.G mahkemeye sevk edildi.
HABER;İ.KELEŞ