Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri uyuşturucu tacirlerine ve piyasaya sahte para sürenlere göz açtırmadı. Yapılan uyuşturucu operasyonunda çok sayıda hap ve 3 bin 535 TL sahte paraya el konuldu.

Yapılan açıklamada operasyonun detayları da kamuoyuyla paylaşıldı:
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün sokak satıcılarına (torbacı) yönelik yapılan çalışmalarında 30 Ocak Cuma günü saat 01.00 sıralarında İstanbul’dan Düzce’ye uyuşturucu madde sevk eden 2 şahıs otobüs terminalinde yakalanmış, şahıslardan 563 adet extacy hap ele geçirilmiş, şahıslar çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.” denildi.

Sahte para operasyonunda ise parada sahtecilik suçunu işleyen şahıs ve organizasyonlara yönelik yapılan çalışmalar sonucunda yine İstanbul’dan gelerek piyasaya sahte para sürecekleri öğrenilen 1 kadın 2 erkek olmak üzere 3 şahıs 31 Ocak Cumartesi günü piyasaya sahte para sürerken yakalandılar.

Şahısların kullandıkları araçta ve üzerlerinde yapılan aramada 4 adet sahte 100-TL, 11 adet sahte 200-TL olmak üzere toplam 2 bin 600-TL sahte para ve suçtan elde edilen 935-TL para bulunarak el konuldu.
 Şahıslar 01 Şubat Pazar günü savcılıkta yapılan sorgularının ardından tutuklama istemi ile sevk edildikleri Nöbetçi Mahkemece tutuklandılar.


Haber:Y.SEVER