Merkeze bağlı Çay Mahallesi’nde mezarlığın olduğu mevkide çıkan anız yangınında biri 2,5 diğeri 3 dönüm olan iki tarla tamamen yandı. Neden çıktığı belirlenemeyen yangında Duran Zengin ve Mustafa Zengin’e ait olduğu öğrenilen tarlalarda çıkan yangın büyük korku yaşattı. Meydana gelen yangında toplam 5,5 dönüm arazi tamamen yandı.

Tarlalarda bulunan ağaçlar da yangın nasibini alırken çevredeki vatandaşlar itfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar yangına müdahale ettiler. Ağaç dalları ile birlikte kovalara kum ve su dolduran vatandaşlar yangının kontrol altına almaya çalıştı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri çıkan anız yangının daha fazla büyümeden kontrol altına aldılar. Yangını gören vatandaşlar kendilerinin fındık topladığını ve yangının bir anda çıktığını ifade etti.

Hemen kovalarla su taşıdıklarını belirten vatandaşlar kendi bahçelerini zor kurtardıklarını söylediler. Yangını tamamen kontrol altına alan itfaiye ekiplerinin ardından yangının neden çıktığı konusunda polis inceleme başlattı.

Haber; R. BAL