Açıklamada, 27 Temmuz 2001 tarihinde Kaynaşlı'da M.C.'yi silahla öldürdükten sonra firar eden H.M. isimli şahsın İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde saklandığının tespit edildiği ve 10 Ekim 2009 tarihinde şahsın yakalanarak Düzce'ye getirildiği belirtilirken şahsın sevk edildiği adli mercilerce tutuklandığı bildirildi.

Açıklama şöyle devam etti: “ 25 Mayıs 2009 tarihinde kayıp olarak bildirilen (C.A.) isimli şahıs 22 Ağustos 2009 tarihinde Fındıklı Aksu Köyü'ne ait ormanlık arazide toprağa gömülü vaziyette bulunmuş, şahsın silahla vurularak öldürüldüğü tespit edilmiş ve olayı gerçekleştiren 5 şahıs, 1 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalanarak sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmıştır. 04 Şubat 1997 günü Çay Mahallesi Seyhan Çıkmazı No:3 sayılı yerde ikamet eden Y.Y. Ve D.Y. isimli şahıslar iftar sofrasında bulundukları esnada, eve giren bir şahıs tarafından silahla öldürülmüş, sürdürülen çalışmalar neticesinde; olayı gerçekleştirdiği tespit edilen E.A. 16 Mart 2009 tarihinde yakalanarak sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştır.” denildi.

Açıklamada ayrıca 14 Haziran 2009 tarihinden bugüne kadar sürdürülen çalışmalar sonucunda da; hırsızlık olayları nedeniyle toplam 8 kişinin yakalanarak haklarında gerekli yasal işlemler yapıldığı kaydedildi ve Düzce halkının huzur ve güveni için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü vurgulandı.